INTCC

Uniek concept: Iraans handelscentrum opent in Leiderdorp

Foto: Robbert van Cleef
Foto: Robbert van Cleef

LEIDERDORP – In Leiderdorp opent komend weekend een Iraans handelscentrum. Op bedrijventerrein de Baanderij is zakenman Mazyar Timjani een woonwinkel begonnen waarbij ook ruimte is voor een zakencentrum en culturele ontmoetingsruimte. Een uniek concept want in heel Europa is zoiets nog niet te vinden.

Politiek en religie wil hij koste wat kost buiten de deur houden. Mazyar Timjani begon vijftien jaar geleden in Amsterdam als ondernemer. Nu heeft hij zich in Leiderdorp gevestigd. Daar hoopt hij te profiteren van de meer ontspannen relatie tussen Iran en het Westen.

‘Het is natuurlijk vooral commercieel wat ik hier doe met de woonwinkel’, zegt Mazyar. ‘Maar ik wil ook graag andere ondernemers op weg helpen als ze willen handelen met Iran of Nederland. En daar heb ik hier de ruimte voor.’

‘Elkaar leren kennen’

De economische boycot die het Westen tegen Iran had ingesteld is versoepeld en nu wil Mazyar het negatieve imago van Iran wat oppeppen. ‘We moeten elkaar gewoon weer een beetje leren kennen en dat kan hier’. Vrijdag komt de Iraanse ambassadeur het pand openen en zaterdag is kan er voor het eerst geshopt worden.

Door: Redactie

 

 

http://www.omroepwest.nl/nieuws/3232578/Uniek-concept-Iraans-handelscentrum-opent-in-Leiderdorp